Az Európai Unió egységes adatkezelési rendelete

Európai Unió egységes adatkezelési rendelete

2018. május 25-én lép hatályba

Magyarországon az Európai Unió egységes adatkezelési rendelete, amely jelentősen módosítja a magánszemélyek adatkezelésére vonatkozó előírásokat. A GDPR (General Data Protection Regulation, 2016/679/EU) mindenkire vonatkozik, aki személyes adatokat kezel. Így minden olyan gazdasági társaság a jogszabály hatálya alá tartozik, akinek akár egy munkavállalója is van, hiszen a munkavállalók adatait a bérszámfejtés céljából a társaságok megszerzik, tárolják, átadják és adott esetben módosítják.

Különösen

védi a jogszabály a gyermeket és a róluk tárolt adatokat. Gondoljunk csak a gyermekkedvezményre, és az arra vonatkozó adatokra!

Továbbá, az adatbiztonság kérdésével is foglalkozik a jogszabály, vagyis olyan számítástechnikai rendszert kell kiépíteni és működtetni, amely biztonságot nyújt az adatvesztésekkel és az illetéktelen, jogosulatlan hozzáféréssel szemben.

Azaz, még a legkisebb vállalkozásoknál is komoly változtatásokat indukálhat a jogszabály, így mindenkinek saját jól felfogott érdekében foglalkoznia kell a kérdéssel.

A probléma csak az, hogy viszonylag kevesen rendelkeznek releváns információval a témában. Igyekszünk a kérdéssel kapcsolatos aktuális információkat összegyűjteni és ügyfeleinknek segítséget nyújtani abban, hogy a hivatkozott jogszabálynak maradéktalanul eleget tehessenek!

A Green Professional Kft csapata